VACATURES! Op zoek naar een baan in elektrotechniek? Bekijk onze vacatures!

Zonnepanelen specialist

Zonnepanelen laten plaatsen in Eindhoven en omgeving

Voor het laten installeren van zonnepanelen, ook wel PV-installatie genoemd, moet u bij JK Elektrotechniek in Veldhoven zijn. Wij zijn specialist op het gebied van PV-installaties, het volgens de laatste normen aanleggen van deze installaties vergt de nodige middelen, kennis en ervaring. Zelf aan de slag gaan met PV-installaties is iets wat wij steeds vaker zien. Wij raden dit echter af, in sommige gevallen krijgt u te maken met hoge spanningen, brandgevaar en andere onveilige situaties. Laat het installeren van zonnepanelen daarom over aan specialisten.

PV-installatie volgens de laatste normen NEN 1010:2015

Bij installatie van zonnepanelen is het belangrijk dat de installatie aan de laatste standaard van normen voldoet. Binnen de elektrotechnische sector is dit de NEN 1010:2015 norm. JK Elektrotechniek houdt zich bij alle werkzaamheden aan deze normering. Dit is niet alleen verplicht, maar wij voelen het ook als onze verantwoordelijkheid om alle installaties zo veilig mogelijk te realiseren. Wanneer we te maken hebben met hoge spanningen en potentieel brandgevaar is dit des te belangrijker.

Verschillende soorten PV-installaties

Kort door de bocht onderscheiden we twee soorten PV-installaties:

  • De netgekoppelde PV-installatie
  • De autonome PV-installatie
Zonnepanelen laten installeren Eindhoven

Verschillen tussen de netgekoppelde en autonome PV-installatie

Een PV-installatie die niet gekoppeld is aan het elektriciteitsnetwerk noemen we een “autonome PV-installatie”. De opgewekte energie uit deze installatie zal direct verbruikt worden, of we slaan deze op in een accu die gekoppeld is aan het systeem. Deze oplossing wordt vaak gebruikt voor kleinere toepassingen zoals buitenverlichting of stroomvoorzieningen op een boot of in een camper.

Een PV-installatie die gekoppeld is aan het stroomnet noemen we een “netgekoppelde PV-installatie”. Deze installatie wordt doorgaans toegepast op woningen en bedrijfspanden. Wanneer de panelen meer stroom opwekken dan er verbruikt wordt, kan deze stroom teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet. Dit levert u, naast de bestaande voordelen van PV-installaties extra voordeel op de energierekening op. Het terugleveren van stroom naar het net noemen we salderen.

Interesse in zonnepanelen voor uw woning, camper, tuin of bedrijfspand?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We geven u graag passend advies.